Binnenkort verschijnt op Noisey de korte documentaire De Eerste Gabber. De hoofdrolspeler in deze documentaire is Ilja Reiman, oprichter van Multigroove. Reiman was in de jaren negentig een van de eersten die begon met het organiseren van illegale raves in tunnels en loodsen. Zo stond hij aan de wieg van house, rave en hardcore in Nederland. De termen ‘gabber’ en ‘hakken’ ontstonden op zijn feesten.

Tijdens ADE organiseert Noisey samen met Multigroove een feest in het VICE-kantoor. Oude helden als Buzz Fuzz en Dana zullen hier laten horen waar Multigroove voor staat. Daarnaast hebben we jong talent uitgenodigd om te laten horen hoe de gabber-sound in de afgelopen 25 jaar is geëvolueerd. Zoals je hieronder op de flyer kunt zien, is het feest helemaal gratis. Je hoeft je alleen maar even aan te melden door hier te klikken. Let wel op: vol = vol.

Lees het hele artikel bij Noisey.

Amsterdam Dance Event